Någonting som är väldigt efterfrågat just nu är Virtual Reality eller VR som det heter i dagligt tal. Jag vet att många av er följer utvecklingen och gärna vill ta del av den nya tekniken och hur just ni kan använda den.

Det som traditionellt främst har förknippats med film, spel och underhållning har nu tagit steget in på det vanliga kontoret. I takt med att hårdvaran har blivit så pass bra att den kan hantera de mängder med information som VR kräver är den nu ett betydande arbetsverktyg. Framför allt du som jobbar med renderingar, modeller och komplexa simuleringar kan verkligen dra nytta av den nya tekniken i det dagliga arbetet.

Det har aldrig varit enklare för vare sig dig själv, din uppdragsgivare, samarbetspartner eller slutkund att verkligen uppleva det som du skapat. När du inte kan förklara eller göra en ritning så kan du istället visa. Vi samarbetar med HTC Vive och det är deras VR system som vi använder. Med hjälp av deras rumsensorer kan du faktiskt gå omkring fysiskt i modellen och glasögonen håller reda på var du är. Allt du behöver är en fri yta på cirka 3×3  meter. Det är till och med så att flera personer kan mötas i samma modell och diskutera designen eller planlösning trots att de rent fysiskt sitter på var sin sida av jorden. Det kan låta som science fiction med det är faktiskt här och nu.

Med VR har du helt nya möjligheter att både visa och uppleva ditt arbete. Det är också något som är på uppgång och som vi kommer att få se mycket mer av i framtiden och i vår omvärld. Tekniken kommer att öppna nya dörrar för samhället i stort, branscher och företag men även för människor. Det är en spännande tid vi har framför oss.

Allt gott tills vidare Stay tuned!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.